Vågar man äta maten i Thailand?

Många turister är rädda för att bli sjuka när de är ute och reser. Det gör att de inte till fullo njuter av den fantastiska maten som faktiskt finns när de befinner sig i Thailand. De väljer istället att äta på hotellet och på internationella kedjor samt undviker att äta frukt och grönt. Man behöver sällan vara orolig för att bli sjuk när man äter den lokala maten i Thailand. Istället bör man oroa sig för att äta mat som inte är för kryddstark. De thailändska magarna är vana vid kryddstark mat på ett helt annat sätt än de svenska magarna och om du vill äta stark mat gäller det att testa sig fram.

thai-food-1169750_960_720Givetvis bör du inte köpa mat från ett gatukök där du tydligt ser att hygienen inte sköts och där det till exempel vimlar av flugor. Du bör inte heller dricka vattnet utan du bör hålla dig till vatten på flaska. Gatumaten i Thailand anser många vara den i särklass bästa maten, därför ska du inte gå miste om den för att du är rädd. Se däremot till att välja gatumat där du kan se tillagningsprocessen eller mat som har blivit tillagad någon annanstans och säljs av säljare på gatan.

När du väljer restauranger som riktar sig till turister kan du dessutom känna dig extra säker. Thailändarna vet hur man sköter hygienen kring maten och de vill absolut inte matförgifta dig eller någon annan. Därför är de ställen som direkt vänder sig till turister extra säkra. Maten är sällan lika stark som den är i de vanliga gatuköken och du kan allt som oftast bestämma själv hur stark mat du vill ha. När du befinner dig i Thailand behöver du inte vara rädd för att äta deras mat. Låter du bli kommer du att gå miste om mycket gott.