Solskydd i Thailand

När man befinner sig i Thailand är temperaturen nästan alltid något man inte är van vid. Det kan ta ett par dagar innan dess att man har vant sig vid de varma graderna. Man bör dock ha i åtanke att kroppen inte är van vid extrem sol även om du helt plötsligt tycker att det känns behagligt. Det är ett vanligt misstag att man skyddar sig de första dagarna och därefter skippar solskyddet och blir bränd. Att bli bränd på semestern kan inte bara förstöra dina annars fantastiska dagar, det kan även vara riktigt farligt och i vissa fall kommer du att behöva söka läkarvård.

sea-1425528_960_720Om du har små barn behöver du skydda dem extra mycket från solen. Solhatt är ett bra alternativ både för dig och barnen och givetvis att se till att man dricker väldigt mycket. Du bör passa dig för kall luftkonditionering på hotellet då det är en stor anledning till att många faktiskt blir sjuka under sin vistelse i Thailand. Man bör undvika luftkonditionering så långt det är möjligt, speciellt om du har små barn. Det är bättre att låta kroppen vara i ungefär samma temperatur hela tiden även om det innebär att det kan bli svårt att sova.

Se till att hålla dig i skuggan under de varmaste timmarna på dagen och det är bättre att vara utomhus på kvällen än det är på ljusa dagen. Sluta inte smörja in dig i solkräm efter ett fåtal dagar. Din kropp behöver det även om du känner att du har vant dig vid värmen. På stränderna finns det parasoller man kan hyra och det är en god idé. Glöm inte bort att smörja in dig även när du badar. Även om vattnet kan upplevas svalkande ska du komma ihåg att det är reflekterande och kan bidra till att du blir bränd.

Post A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *